čtvrtek 20. února 2014

Asi jsem čmelák :-( Ale já to nevzdám!!! ;-)

Ok, tak konec napínání. Přes týden jsem se neozvala a vůbec jsem vám nenapsala, jak jsem dopadla v Brně.
Ale na svoji obhajobu musím říct, že jsem k tomu měla dost dobrý důvod! A ten důvod se jmenuje Pepík. Nééé, nebojte, nemám žádného milence. Svého manžílka miluju nade všechno na světě :-) Tajemství Pepka námořníka je moje nová knížka, která vyšla přesně v pátek na den svatého Valentýna. Je to prostě láska na první pohled, co si budeme povídat :-D






Musím vám říct, že jsem na ní dosti hrdá :-) Je to úžasný pocit. A ještě když chodí jedna objednávka za druhou a všichni mají z knížky radost. Je to paráda!

Kdyby jste si také chtěli jednu pořídit do své knihovničky, můžete si jí objednat zde:

www.tajemstvipepkanamornika.cz

Takže jsem měla hodně práce. No i sem vám to vyfotila, aby jste si nemysleli, že jsem se flákala a jen se vymlouvám.






No a k tomu samozřejmě dvou fázové tréninky.

Ale teď už k tomu Brnu, které vás určitě zajímá :-) Jako první jsem se sešla s Silvinkou. To je úplně úžasná slečna, se kterou jsme si hned padly do oka. Stejně jako já se připravuje na soutěž, cvičí, papá rostlinou stravu a vypadá fantasticky. No bodeď by ne, je už 18 let veganka. Inspirovala mě tak, že jsem se rozhodla s ní udělat rozhovor, který brzy zveřejním na Veganze ;-) Máte se na co těšit! Další skvělý človíček, který dělá tomuhle životnímu stylu jen tu nejlepší reklamu. Můžete se na ní mrknout na jejím facebooku, osobních stránkách a nebo se inspirovat na skvělé a zdravé dobroty na jejím food blogu.


No a pak následovala schůzka s Jendou Cahou. Byli jsme si nejprve sednout v kavárně, kde jsme si o všem pokecali. Říkal mi o aktivitách fitness institutu a o všem, co chystají. Bude to seminář pro nás závodníky, kde se budeme informovat a připravovat na to, jak se nalíčit, učesat, trénovat pózování, jaké zvolit plavky, boty, atd. vše kolem soutěží. A asi měsíc před začátkem sezóny bude tří denní soustředění. Z toho mám radost, protože přesně tyhle aktivity mi u SKFČR chybělo.

Dával mi rady ohledně tréninku a diety. Určitě jsem si z toho něco vzala, ale v tomhle více méně jedu už podle svých zkušeností a znalostí. A vyhovuje mi to, jak mě vede Zdeňka. Výsledky mám, takže nic radikálně měnit nechci. Hlavně ten jeho systém by značné zmírnil můj level nasazení v trénincích a musela bych se vzdát svého sado maso :-D Takže to ani náhodou! :-D

Co se týče soutěží, nevím, jestli jsem vám to už psala, ale rozhodla jsem se, že půjdu na všechny 4. Teda pokud to zvládnu finančně. Musíte si všichni koupit Pepíka a objednávat členství na Veganze, abych mohla s kůží na trh i do světa :-) 3 jsou open a jedna postupová. To je mistrovství světa. Tam tedy nevím, jestli se dostanu, ale bylo by to žǔžo něčeho takového se zúčastnit!


No a pak jsme se bavili i o mých aktivitách a dohodli jsme se i na nějakou spolupráci. Dokud ale nebude všechno ještě jisté, chci si to zatím nechat pro sebe. Takže opět budu napínat :-) Jestli to ale všechno klapne (hlavně z mojí strany), bude to hoodně velká bomba!

Na trénink jsme měli už docela málo času. Byly už čtyři hodiny a mě jel v půl šesté autobus. Měla jsem už taky celkem hlad. Naposledy jsem měla lehký oběd ve 12h. A taky to bylo znát během toho tréninku. Ukrutně ze mě lilo a padala jsem do kolen. Opravdu jsem si už přála, aby to bylo za mnou! Jeli jsme ještě zrovna nohy. Když jsme skončili, měla jsem jen chvilku na sprchu a rychle se převlíct. Byla jsem nehorázně rozhycovaná, motala se mi hlava a klepaly nohy i ruce. Chtěla jsem se rychle uklidnit a dát si konečně protein. Bohužel jsem ale zjistila, že to chuděra nepřežil a získal značně nakyslý nádech :-( Takže jsem se dooblékla a při odchodu si na baru koupila nějakou proteinovou tyčinku. Vegan sice nebyla, ale já jsem už byla na dně. To jsou ty případy, které se stávají jen několikrát do roka, kdy udělám v rámci rostlinné stravy kompromis. Ale byla dobrá :-) Natlačila jsem jí do sebe během mrknutí oka a hned se mi začalo dělat líp. Pro jistotu jsem si ale ve Student agency dala ještě dvě corny :-D Lidi, byla jsem fakt ko. Celou cestu zpátky jsem jen tupě čučela a dávala se dohromady.

No a jak mě druhý den bolely nohy!!!! Hlavně zadní strana stehen a zadek. Takhle mě snad v životě nebolely a drzělo mě to až do neděle. Skoro celý týden. V neděli jsem je už jela znova, tak se to trochu rozvolnilo.

No a teď k nadpisu článku. Asi si říkáte, jestli jsem se někde nebincla do hlavy. Co to melu se čmelákem. Hned vám to vysvětlím. Víte, že čmelák létá i přes to, že to odporuje všem fyzikálním zákonům? Já to mám momentálně podobně. Ne tedy, že bych začala lítat, ale jednoduše nehubnu :-( Dietu jsem přesně dodržovala, nevynechala jsem žádný trénink a poctivě jsem kardiovala. Deficit mezi příjmem a výdejem jsem držela na 1000 kcal. Což není vůbec málo. A ono nic! Váha se ani nepohnula :-(



Nejdřív mě z toho brala depka a zoufalství, ale pak jsem se tím ještě víc na motivovala a rozhodla se, že to vezmu pěkně od podlahy! Sice jsem si myslela, že se k žádným extrémům uchylovat nebudu a půjdu pěkně pomaličku, ale u mě to prostě nefunguje. Loni jsem v přípravce vůbec hubnout nemusela. Měla jsem málo tuku už na začátku přípravky. Ale když se vrátím v čase zpátky, vždycky, když se potřebovala shodit několik kilo, začalo mi spalování tuku zabírat, až když jsem se dostala na bazál nebo pod něj. Genetika, mrcha jedna :-((

Vím, že to odporuje všem zásadám a doporučením ohledné zdravé redukce váhy, ale nedá se nic dělat. Já s tímhle obalem, který mě momentálně otravuje nehodlám dál žít. V červnu si chci stoupnout na prkna maximálně vyrýsovaná a svalnatá, jak to jen půjde. A půjdu si za tím, ať to stojí co to stojí. Zatnu zuby a nepolevím.

A jaký je můj plán? Změnila jsem tréninkový plán. Teď už pojedu kardio 5-6x týdně na lačno 40-45 minut. Buď heat, plyo nebo intervalový. Ať to pořádně hoří! Posilovací trénink bude i nadále 4-5x týdně. Takhle to teď vypadá souhrnně:


A co se týče stravy, budu stahovat hlavně sacharidy. Ani mi to nevadí, protože jsem už na jisto zjistila, že mi větší množství sacharidů neprospívá. Jestli si vzpomínáte, jak jsem si v objemovce stěžovala na trávicí obtíže, tak to přesně zapadá. To jsem jedla sacharidy ve velkém a byla jsem pořád jako balón. Už jsem z toho byla nešťastná. Ale hned jak jsem začala s dietou a sacharidy jsem sklepla, začalo se mi dělat lépe.

Teď i když mám třeba tu 300ku, tak jsem taková nesvá. Mám výkyvy hladu, jak mi lítá krevní cukr, i když toho sním mnohem víc a hned mě zase začne zlobit to trávení. Naopak když mám třeba 50ku a jím hodně bílkovin a zeleniny, tak je mi skvěle. Cítím se pořád tak příjemně nasycená a bříško přímo vrní blahem. Je to opravdu o tom, že člověk musí zkoušet a hledat, co vyhovuje právě jemu. Každý jsme jiný.

Teď mám čtyři dny v kuse 50ku. Až do pátku a v sobotu je cheat. Ani nemám teď tu nutkavou touhu čpát se sladkým a vším, co si na tyhle odměňovací dny dávám, ale chci si tu pravidelnost udržet, aby to na mě pak nepřišlo nečekaně. To by mi mohlo pokazit režim. Od neděle začnu nové vlny trochu z ostra. Určitě si to sem pak napíšu, ale nemám to naplánované ještě přesně. Chci se poradit s trenérkou.

Tak mi držte palce, ať to zvládnu a konečně se to hne. Už se začínám v tomhle hroším těle cítit opravdu nesvá. Nemužu se dočkat, až budou ty kila dole a já si nakoupím nové topíky a legínky :-) Namotivovaná jsem ale dost, takže se o mě nebojte. Já to nevzdám za nic na světě! Moc moc na mě mysleta a držte mi palce. Když ve mě budete věřit, tak slibuju, že vás nezklamu!

Joo a mám nové proteinky :-) Hrachový a rýžový od Growing naturals. Jsou dost podobné jako Sunwarrior, ale mě chutnají jěstě víc. A na konci měsíce, hned jak budu mít zase korunky, tak musím koupit nějaké aminokysliny. Aby mi teď při té dietě ochránily svaly. Co bych si počala, kdyby se mi začaly ztrácet moji těžce vydření miláčci???


14 komentářů:

Radka řekl(a)...

Ahoj, mám stejné jako ty, cítím se jako hrošice, více sachrů mi neperospívá ze stejného důvodu, mám rozkolísanou hladinu krevního cukru, více jím a přepadá mě hypoglykemie, na radu trenérky jsem jedla ovesné vloçky a rýži-nešlo to prostě, tak jím raději ovoce a to je v naprostém pořadku, nic se neděje. Přitom komplexní sacharidy udržuuji hladinu v rovnováze. Potřebuji schodit 9kg maximálně když počítám ty moje 2 lítací kila. Takže jsem se naštvala a vyhlásila válku kilům. Tak ať se nám oběma daří a zvládneme to:-)

Dewii řekl(a)...

No, cítím se úplně stejně...co bych dala za to, aby spadly aspoň dvě kila dolů, ale váha ne a ne se hnout :( Vím, že když jsem ve stresu, tak nehubnu, ale jsem z toho už tak hotová, že to prostě nejde se nestresovat. Jinak je zajímavý, jak každýmu vyhovuje něco jiného - já naopak když jedla hodně luštěnin, tofu, oříšků..tak se cítila furt hrozně těžce. Nejvíc mi vyhovuje takový střed - trochu bílkovin a trochu sacharidů :))

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, během dvou dnů jsem zhltla celý Tvůj blog a držím Ti palce, ať se v soutěžích dostaneš na co nejvyšší příčky. Měla bych dotaz k Tvému příspěvku z 13.3.2013 (odměňovací den) - byla jsi s manželem na zmrzlinovém poháru. Mohla bys mi říct, jestli to byla veganská zmrzka a pokud jo, tak kde je ta cukrárna/kavárna? Zmzrlina mi jako vegance totiž hodně chybí :)
Děkuji za info,
Erika

Anonymní řekl(a)...

Kati a ked pojdes 50 sachrov, na kolko vytiahnes B a zeleninu budes ratat? Co tuky? Knizka je vyzorovo krasna, dorazila v poriadku, dakujem pekne, este som ju stacila len prelistovat, ked ju prestudujem cez vikend, dam report :))) Mata

Kateřina Blažčíková řekl(a)...

Ne, že bych ti to přála, ale jsem ráda, že v tom nejsem sama :-) Ale my to dáme ;-) !!

Kateřina Blažčíková řekl(a)...

Asi je teď na hubnutí nějaké špatné postavení planet či co :-/ Ale ono to půjde, chce to jen vytrvat. Budeme se podporovat holky ;-) a s tou skladbou jídelníčku je to opravdu zvláštní. Není divu, že je tolik rozdílných výživových doporučení. Každý prostě jedeme na trochu jiné palivo ;-)

Kateřina Blažčíková řekl(a)...

Jůů, děkuju moc :-) No tenkrát to veganská zmrzka nebyla. Ještě tak před tím rokem jsem na ty odměňovací dny sem tam udělala kompromis právě s tou zmrzlinou, kterou mám také ráda. Teď už mě neláká a dělám si jiné dobrůtky, čistě veganské. Ale v supermarketu Veganz, kde jsem už 2x byla, když jsem byla v německu, mají nepřeberné množství různých kokosových, sojových a rýžových zmrzlin a nanuků! Je to jako ráj :-) A snad by ho měli brzy otevřít i v Praze v Karlíně, tak snad se dočkáme :-) Měj se krásně a děkuji za podporu ;-)

Kateřina Blažčíková řekl(a)...

Ahojky Mati, na tu 50ku mám 800g zeleniny za den + 50g jahod k snídani. Tuky mám na 30-35g a bílkovin mám 150g. Až si naplánuju jídelníček na příští dva týdny, dám sem nejpodrobnější rozbor celého mého jídelníčku, jak to jen půjde ;-)

Koralína řekl(a)...

Slečnu Silvii už nějaký ten den sleduji a hltám každou fotku na instagramu ..Fakt paráda:)...Jinak s tím hubnutím, taky se mi těžce hubne (máme to taky v rodině), ale když jsem se s tím každý den stresovala a byla z toho prostě nešťastná, tak to už vůbec nešlo, pak jsem to přestala tolik hrotit a denně se vážit a zkoumat a najednou to jde..Mysli pozitivně, dělá to hodně podle mě :)). Jinak na knížku jsem se hrozně moc těšila a když už vyšla, tak jsem chudá :D..Takže hned jak budou peníze, určitě jí potřebuji!!:)

Kateřina Blažčíková řekl(a)...

Jo, Silva je hvězda ;-) Těším se, až zveřejním ten rozhovor. Ono je to celkem těžké, nestresovat se, když má člověk za pár týdnů focení a soutěž. Ale já se nestresuju :-) Občas se na to teda trošku naštvu, ale vím, že to zvládnu ;-) Ta víra je důležitá. Jinak kdybys chtěla, klidně ti knížku můžu předat osobně, ať ušetříš aspoň tu stovku ;-)

Dewii řekl(a)...

S tou pozitivní myslí souhlasím - vždycky když jsem se urputně snažila zhubnout, tak to nešlo a jakmile jsem to tolik neřešila, tak to hned lezlo dolů..ale zvykla jsem si na počítání a bez něj bych si zatím přišla nejistá, jestli jím dostatek tuků a bílkovin...ale přemýšlím, že i tak toho nechám a budu se řídit "intuicí" :D
Jo a s knížkou mi vůbec nedošlo to osobní předání! :D Jako Koral jsem si říkala, že jí potřebuju a koukám 500,- plus kilo poštovný..a vůbec mi nedojde, že tě přece furt potkávám v posilovně! :D

Kateřina Blažčíková řekl(a)...

:-D :-D

Radka řekl(a)...

:-), nejsme sami i spousta fitnesek s tím má problém. Dnes jdu dokoupit zásobu ovesných mlíček a zkusím raw proteiny do toho namíchat podle tebe, mě totiž nejedou a míchám ho do klasického půl na půl s vodou. Dnes mám konzultaci ohledně stravy, tak jsem zvědavá jak to vidí jiný odborník. :-)

Koralína řekl(a)...

Super, tak já se pak ozvu až na ní bude :))

Okomentovat