pondělí 3. února 2014

Sacharidové vlnky jedou.... :-)

Tak se zase hlásím z procesu lidičky :-)

Sacharidové vlny mi prostě maximálně vyhovují a prospívají. Už jsem to tušila delší dobu, ale teď se mi to začíná čím dál tím víc potvrzovat. Moje tělo prostě nejlíp šlape na bílkovinách. Po sacharidech je mi těžko, nadýmají mě a uspávají. A taky po nich tloustnu jako vepřík. Proto v té vysoko-sacharidové objemovce jsem tak přibrala a měla ty problémy s trávením. Je pravda, že tam chvílemi hrály roli i ty čokoládky, hory oříškových másel atd. :-) Nemůžu chudáky sacharidy jediné obviňovat ze své špekatosti, ale prostě to není pro mě ta správná cena.

Bílkovin jsem se bála, protože všude straší, jak zatěžují ledviny. Myslím, že to ale až tak nebude. To spíš nadmíra živočišně stravy tohle způsobuje. Ale moje tofu, protejňáčky a seitánek určitě ne :-) Jak mám teď ty sacharidové vlny a přitlačila jsem na bílkovinách, tak je mi vážně skvěle. Mám spoustu sil při tréninku, trávení se mnohonásobně zlepšilo a nemám vůbec hlad. Kupodivu větší výkyvu hladu mám při 300g sacharidů za den než při těch 25g. Určitě i mimo sacharidové vlny a přípravnou dietu se toho budu držet dál. Klidně 3g/kg TH bílkovin na úkor sacharidů a hodně zeleniny.

Cítím taky, jak se svaly najedenou jakoby víc zpevnily. Ještě jsem se zatím nevážila, to nechávám na sobotu, ale řekla bych, že už to pomalu leze dolů. Uvidíme, doufejme.

  Ukázka mých dobrot z tohoto týdne, abyste věděli, jak na sacharidových vlnách člověk "strašně trpí" :-D

Má milovaná hrachová kaše, rýže s quinoou, salátek z papriky a špenátu s lahůdkovým droždím, kyselé okurky, opečené tofu a fazolky na česneku (300).

Fazolové čoko brownies s mandlovým mlékem a zeleným čajem (300).

Tohle byla fakt mňamka. Avokádovo-proteinová pomazánka na opečeném celozrnném toustu s jahodami a borůvkovo-karobový proteiňák se sojovým mlékem (100).

Seitan s chřestem, shitake, kapustičkami a řeřichou co vypěstoval můj můžík :-) (25).

Celozrnné rýžové špagety se špenátem, rajčaty, lahůdkovým droždím a fazolemi černé oko (300).

Římské placičky se zeleninou a seitanem, čerstvá zeleninka (100).

Také můj oblíbenec: andělský rýžovo-jáhlový nákyp s kakaovými povidly a proteinovým krémem + obilné kafíčko s mandlovým mlékem (300).

Tréninky jsem si teď zase přestala psát. A zrovna to ale začalo být tak zajímavé! Zkouším zase nové techniky a hraju si s tělem i nářadím. Moje tréninky už teď nebývají kratší než 70-80 minut (kardio k tomu nepočítám). Dřív jsem koukala na hodiny, kdy už budu mít konec tréninku a teď se tam do toho vždycky tak zaberu, že čas uteče ani nevím jak a nechce se mi končit. Včera jsem zrovna objevila tak luxusní cvik na ramena, že jsem při první sérii udělala 60 opakování :-D Byla jsem celá rudá a lezly mi oči z důlků, ale nešlo přestat, jak to byl boží :-D !!! Bylo to upažování z jednoručkou, kterou jsem si přendavala z jedné ruky do druhé. Střídala jsem před tělem, za tělem, dokola, jedním směrem a pak druhým,... Za tělem to má fakt grády. Celkově celý ten cvik zabere opravdu celé delty a pálí to pak jako čert. Bombový izolovaný cvik. Určitě se k němu vrátím. Ale vzhledem k tomu, že jsem k tomu měla ještě dalších 5 cviků na ramena, tak dneska ani neotevřu dveře :-D
Jinak jsem si už dala 6 posilovacích tréninků týdně a jen jeden odpočinkový. Prostě ty dva dny to nejde vydržet :-) Kardia mám 5x - 2x heat na lačno 45 minut, 1x elipťák 60 minut po tréninku, 1x kruhový plyometrický trénink 30 minut na lačno a 1x intervalový běh 32 minut po tréninku.

S tím plyometrickým tréninkem jsem se inspirovala v novém Muscle&Fitness. Je to vážně paráda a leje ze mě jako z koně! Je to už trochu vyšší liga kardia :-) Dám si 5 minut na pásu, pak jedno kolo toho tréninku, pak 3 minuty na pásu a druhé kolo. Věřte, že to bohatě stačí. Koupila jsem si i Svět kulturistiky a i tam jsem si našla inspiraci na další cviky a techniky. Není nad to svaly pořád něčím stimulovat ;-) 

Odpolední siesta :-)

Pozítří by měl vyjít nový Fitness, kde bude rozhovor s mojí maličkostí. Už se nemůžu dočkat ;-)

Mám pro vás ještě jednu novinku MEGA NOVINKU. Ale nechám vás ještě chvilku napnuté, protože už jsem unavená a nechám si to na zítra. Ale dám vám jednu nápovědu. Moje přípravka se ještě o jeden měsíc posune....:-)

Mějte se parádnicky jako já :-)

2 komentáře:

Radka řekl(a)...

Tuším proč se posune:-), na fitness jsem zvědavá až výjde tak ho přímo zhltnu. Měj se hezky! A držím palce v přípravě.

Anonymní řekl(a)...

Prosím, čo je zač ten plyometrický kruhový tréning? nehcela by si ho trochu popísať? :))

Okomentovat