úterý 11. února 2014

Co je nového

Ahoj miláčkové, stýskalo se vám? Mě jo! Psaní na blog jsem si v poslední době moc oblíbila. Je to jiné, než psát odborné články. Tady jsem prostě sama sebou a napíšu všechno, co mi na jazyk (pod ruku) přijde :-)

Tak co je u mě nového. V pátek jsem odvážně a nervózně vlezla ráno na váhu. Byla jsem odhodlaná, že dokud tam nebude aspoň 59 kg, tak z ní neslezu! A víte, co se mi ukázalo? :-D


No jo, jde to pomalinku, ale jistě. Ještě nějakých 7 kg tam navíc je. Ale do 10 až 11 týdnů to potřebuju shodit dolů. Což mi vychází tak na těch 0,7 kg týdne. První soutěž mám sice až za 16 týdnu, ale v dubnu a květnu mě čeká focení. V dubnu to bude zase focení do soutěže Fitness models a v květnu focení pro projekt Go Veg a jejich veganský kalendář na fok 2015. Budou to takové ty fotky ve stylu Peta. Moc se na to těším a mám radost, že mě k tomu přizvali ;-) Prý se jim tam jako sportovkyně přesně hodím. Těším se, že se budu něčeho takového účastnit.




V neděli jsem si po 14 dnech vzorné dietky užila cheat day. Ale zasloužila jsem si to, protože jsem každý den dodržela podle plánu do posledního puníku. Opravdu se musím pochválit, že se mi teď ten nový režim daří dodržovat ;-)

Tohle jsou dobrůtky, co jsem si v neděli dopřávala:

Mrkvový dort a čokoládovo-banánové sojové mléko

Arašídovo-karamelová tyčinka

Ovesná pizza s vegalinem

Celozrnná pizza s vegalinem

Pohár z čokoládové a kokosové pěny s ovocem

A nejlepší ze všeho - kávové a malinové tiramisu


Utřete slinu a pojďte se podívat na dobrůtky, které si dělám v dietě:

Když mám velké chutě na sladké, černý vanilkový čaj se stevií a troškou vanilkového sojového mléka vždycky pomůže ;-)

Domácí máslo z mandlí - loupaných i neloupaných. Chutnají obě úžasně, ale teď si mohu dát bohužel tak jednu malou mikro lžičku hodně občas.

Oblíbená kombinace - rýže, quinoa, domácí setan, avokádo, rajčata, fazolky, paprika, lahůdkové droždí

Nevím, jak to v tom Španělsku udělali a raději to ani vědět nechci, ale ty jahody, co teď mají v obchodech za super cenu, jsou naprosto vynikající! Mám doma zásoby. Asi byli španělští "farmaři" u 12 měsíčků :-)

Domácí seitan s italským kořením, fazolky a trocha batátů.

Moje aktuálně nejoblíbenější snídaně - pohankové lívanečky

Oblíbená obědová variace, tentokrát s brokolicí a sbalená v krabičkách na cestu do Brna. (Nedivte se, že je ta fotka rozmazaná. D1, co si budeme povídat!)

Objednala jsem si teď nový instantní seitan - Seitan fix a je opravdu luxusní. Oblíbila jsem si z něj teď dělat takovéhle "buřtíky" :-) Chutná to ale opravdu super a obsahuje 28g bílkovin na 100g, jen 1g tuku a 6g sacharidů. Což je pro mojí dietu naprostá parádička.



Od pondělí jsem zase rozjela nové schéma vlnek. Tady je můj ledničkový tahák :-)



Taky jsem se vám dlouho neukázala. No jo, ono v tom objemu se radši na sebe ani sama do zrcadla nedívám tak často :-D Ale abyste viděli, jak rostu, přidávám pár aktuálních foteček. Hlavně nohou.








Minule jste se mě také ptali na ten plyometrický trénink. Snad mě nezavřou, když vám ho sem přidám :-) Vážně je skvělý a stojí za vyzkoušení!





Jsem teď zrovna na cestě z Brna. Měla jsem sraz se Silvou, která se také chystá na soutěž a je na rostlinné stravě už 18 let! Taky jsem měla schůzku s Jendou Cahou a trénink. Jsem grogy, takže vám o tom všem napíšu podrobně příště ;-) Pro dnešek to bylo už hodně informací ;-)

Četli jste už rozhovor se mnou v novém časopisu Fitness? A jak se vám líbil :-)? A jak se máte vy? Taky už rýsujete na léto? Piště, pište do komentářů, jsem moc zvědavá! Mám vždycky radost, když mi něco nového napíšete ;-) Jo a kdyby jste měli nějaké další dotazy, můžete se mě ptát na mém Asku. Odkaz naleznete nahoře v liště.

Mějte se báječně!

7 komentářů:

Radka řekl(a)...

Koment jsem napsala pod článek níže a patřil sem, jsem to ale trdlo :-)

Violet Warrior řekl(a)...

Ahoj :) Se zájmem jsem si přečetla celý tvůj blog, moc se mi líbí, hlavně inspirace na zdravé jídlo, jsem také vegan. Těším se na další články, zajímaly by mě podrobnosti o někom, kdo je 18 let na rostlinné stravě, nikoho takového neznám. A sluší ti to, úplně jsi mě nakopla začít se sebou zase něco dělat :D A teď jdu zkoumat veganzu :)

ethique.v řekl(a)...

Hezky si dáváš do nosu, samý dobroty ;)
Škoda že tu kokosovou pěnu nejde čapnout z tý fotky, mam na to hroznou chuť´!
A na ten projekt Go Veg se těším, gratuluju a i trochu závidím (v tom nejlepším slova smyslu :)), že se můžeš na něčem takovém podílet ;)

Anonymní řekl(a)...

Díky moc za články, jsou super a pokaždé se těším na další nové počtení :-)

Jo jinak ty jídla, co si připravuješ vypadají vždy opravdu luxusně. Kolegyně z práce dokonce říkala, že by si je od tebe klidně občas objednávala. Rozhodně se jí nedivím :-)

A buď dál důsledná, vždyť máš soutěžní ambice a navíc prezentuješ rostlinou stravu ve fitness, což je nelehký avšak úctyhodný úkol.

Měj se, jak jen si budeš přát, a užívej každého dne
Tom

Unknown řekl(a)...

Je Kačí tak to mám radost že se ti daří, taky makáš jako zvíře:-) já už jsem na tom i psychicky mnohem lépe, když vím, že to dělám správně a tak, jak si to mé tělo vyžaduje:-)
Ty dobrůtky vypadají naprosto skvěle! Mrkváč miluju a to tiramisu, doufám že se brzy objeví na veganze protože to musím ochutnat!!:-)

Anonymní řekl(a)...

Ta Jokerzka je něco jako vegan Snickers? Kde jí kupuješ? Potřebuju! :)
Díky!
V.

Kateřina Blažčíková řekl(a)...

Přesně tak, je to taková veganska snickers ;-) Koupila jsem jí na www.veganfoods.cz, když jsem si tam objednávala seitan fix. Ale upřímně, čekala jsem lepší zážitek. Je to takový tlamolep :-D ale o klasicke snickersce bych asi řekla to samé. Už mám raději jen zdravé sladkosti ;-)

Okomentovat