čtvrtek 9. ledna 2014

Baštící den a termíny soutěží

Tak zatím se mě ta dravá nálada pořád drží. Na fitko jsem nadržená každý den a když už trénink končí, je mi to líto :-( Jídlo jedu taky na jedničku ;-) Mám z toho radost, protože se zároveň s tím cítím opravdu skvěle. I moje nálada je ve výšinách. Každý den.

Přispívá tomu všemu také to, že mám teď méně externí práce a více se věnuju tomu, co mě nejvíc baví. Jak sama sobě, tak i mým projektům. Veganze, produkci knížky atd. V hlavě se mi rodí nové nápady, už trochu vyšších měřítek, tak uvidíme, jak to půjde dál. Mým cílem je co nejvíc rozšířit osvětu o rostlinné stravě tady u nás, na Slovensku a časem možná i v širším rozsahu. Pomalu, ale jistě na tom pracuju. Mentálně i fyzicky. A lidičky, už teď cítím v kostech, že to bude VELKÉ! :-) :-)

V neděli jsem měla svůj milovaný odměňovací den. To je vždycky taková krása, když můžu neomezeně hodovat, na co mám chuť :-) 

Odpolední svačinka

Sushi hody

S mým drahým a Dewii :-)

Ale zase pořád bych to tak nechtěla. Jeden den za dva týdny je až až. Zdravá vyvážená dietka je stejně moje největší láska. Jsem v některých ohledech dost konzervativní. Všechno musím mít pravidelné s pevným řádem. Jakmile mě z toho něco vyvede, jsem nervózní. Ale zároveň mi díky tomuhle nevadí jíst každý den téměř to samé. Jen manžel remcá, protože jsem si ho už rozmazlila na pestrá jídla. Když byl teď pryč, byla jsem happy, protože jsem si navařila kotel rýže se zeleninou a fazolemi. Měla jsem to hotové za 20 minut a pak jsem nemusela tři dny ani hnout prstem a měla jsem oběd připravený hned po příchodu domů. Mě to tak maximálně vyhovuje. Vaření mě baví, ale nerada trávím denně hodiny v kuchyni. Stejně tak večer - hodím tofu do trouby, plátky batátů na pánev, mezitím si nakrájím zeleninu na salát a je vymalováno - rychlé, efektivní a uspokojující. Ráno šupnu vločky do rýžovaru, přidám nakrájený banán nebo nastrouhané jablíčko, zaliju vodou a mlékem, spustím a jdu si po svém. Oblékat se, líčit, balit. Pak jen přijdu, a teplá kašička na mě už čeká. Jen přisypu semínka a rozinky, přendám do misky a snídám jako král. Jen občas, když mám více času a chuť, obměním kaši za celozrnné vafle nebo ovesné palačinky. Cože je složením v podstatě totožné, jen to má jinou vizuální podobu :-) Večer před spaním je rituál zase čaj, pětiminulové lízání lžičky arašídového másla a hrstka chlorelly na dobrou noc :-) No není to nádhera?A takhle den co den. K mé maximální spokojenosti.



Zítra mi budou utahovat rovnátka. To budou zase muka :-( Snad to nebude tak hrozné jako poprvé.

No ale teď už k hlavnímu tématu dne! Včera konečně vypsali termíny soutěží.

4. 5. Mistrovství Čech bikini ženy
10. 5. Mistrovství republiky bikiny ženy
25. 5. Mistrovství Čech bikini juniorky
21. 5. Mistrovství republiky bikini juniorky

Takže květen bude letos jednoznačně měsícem adrenalinu a tvrdého režimu. Jsem na to zvědavá, jaké to bude tahle několik soutěží po sobě. I když samozřejmě ty republiky jsou s otazníkem, protože bych se na Čechách musela dostat do finále. Ale na těch juniorkách se tak dostat chci! A basta fidli :-D

Znamená to také, že od neděle mám přesně 4 měsíce. To je slušná doba na přípravu. Určitě to zvládnu. Pro tentokrát jsem se už definitivně rozhodla připravit si jídelníček sama a přizpůsobovat ho postupně podle formy. Žádné drastické snižování sacharidů ani tuků. Pěkně pomalu a citlivě. Naopak chci dát ale víc kardia než loni. Jen v tom posledním měsíci se budu s někým určitě radit, abych pěkně doladila formu k dokonalosti. Ale i to nějak přirozeně, bez tabletek a drásání zdraví.

No bude to zase zábava. Už teď se moc těším a klepu nervozitou zároveň :-)

Na ronnie.cz se také objevilo zajímavé video o mé kategoerii bikini fitness:

http://kulturistika.ronnie.cz/c-17354-vse-o-kategorii-bikiny-fitness.html

Poslední info na závěr: Založila jsem si Instagram a Ask. Odkazy najdete nahoře v záložkách vedle fotogalerie a tréninkového deníku. Takže se mě můžete kromě komentářů na blogu dotazovat i zde ;-)


14 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Kati budes davat na blog aj jedalnicky a celkovu strav, v akych pomeroch BST a kedy budes co mat v predsutaznej priprave? Aj ja som sa rozhodla vyladit formu presne do teminu ked mas ty prvu sutaz. Tak by som to isla s tebou :) Ak teda nedrzis "tajomstvo" svojej pripravy :) Mata

Kateřina Blažčíková řekl(a)...

Mati, to je jasné ;-) Vždyť to tady píšu pořád a pořád budu, neboj :-) To je super, že se takhle přidáš. O to víc mě to bude motivovat!

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, můžu se zeptat jak užíváš spirulinu? místo proteinu? měla jsi i konopný protein? díky Lis

Kateřina Blažčíková řekl(a)...

Popravdě teď spirulínu moc neberu. Spíš chlorellu, která je v tabletkách a je to pohodlnější. Jinak obě přidávám po lžíci do ovocných koktejlů. Je to jako doplněk, místo proteinu ne. Zaprvé by se toho muselo jíst hodně, aby to proteinový prášek nahradilo a to je obtížnější vzhledem k chuti. A pak taky větší množství najednou může celkem zamávat s trávením. Beru těch 10g denně jako prostředem pro detox, doplnění aminokyselina a minerálů.

Kateřina Blažčíková řekl(a)...

Konopný jsem měla. Ale taky se ho do sebe nedá dostat ůplně hodně, kolik by bylo potřeba vzhledem k chuti. V objemovce, když se může smíchat třeba s čokoládovým mlíkem a banánem, tak je to super. Ale v dietě, kdy by se musel dávat samotný, tak je to fuj :-)

Dewii řekl(a)...

Na video jsem zrovna včera koukala a všimla si, že je tam jedna trenérka, co dělá u nás ve fitku :)) Jinak jsem zvědavá, jak bude příprava vypadat tentokrát! :)

Kateřina Blažčíková řekl(a)...

To jsem nějak nepostřehla, kterou trenérku myslíš?

Dewii řekl(a)...

http://www.fitnessgalerie.cz/treneri/radka-zvolanek-praskova :)

Kateřina Blažčíková řekl(a)...

Radka trénuje v gelerii? To jsem ani nevěděla. Já se s ní znám osobně. Ona taky závodí a Zdeňka jí trénuje.

Anonymní řekl(a)...

Celozrnné vafle? Ty děláš sama nebo je kupuješ? Zní to lahodně, kdyžtak chci recept :P
Děkuju,
V.

Kateřina Blažčíková řekl(a)...

Vafle dělám doma ve vaflovači ;-) Jen smíchám celozrnnou špaldovou mouku s rostlinným mlékem a přidám kypřící prášek. Je to těsto jako na palačinky, jen o něco hustší. Přesný poměr teď nevím, ale je to jednoduchá dobrota ;-)

Anonymní řekl(a)...

Nemám vaflovač, to je konec :( :D Ale včera jsem si udělala úžasné palačinky jen z ovesných vloček, sojmléka, banánu a kyp. prášku a zalila je rýžovým čokoproteinem, to bylo blaho :D Ale vafle jsou vafle :D
V.

Kateřina Blažčíková řekl(a)...

Úplně ty samé palačinky si dělám také! Jsou mňamózní ;-) Jen místo mléka dávám vodu.

Kateřina Blažčíková řekl(a)...

Ale máš pravdu. Vafle jsou vafle :-) Zrovinka dneska jsem je měla na snídani :-P

Okomentovat