pátek 13. března 2015

Jeden den na talíři - "padesátka"

Dneska na facebooku jsem dávala příspěvek s fotkou své druhé snídaně v sacharidových vlnách, které mi začaly včera :-) Konkrétně mám dnes "padesátku". Tedy 50g sacharidů. Pak jsem se vás ptala, jestli chcete vidět, jak takový den vypadá a z počtu "likes" soudím, že chcete :-) Takže tady ho máte!


A ještě pro ty, co o sacharidových vlnách moc nevědí, přidávám odkaz na mé články, kde je vysvětleno, co to sacharidové vlny jsou a jak fungují:

Hra se sacharidy pro štíhlou linii
Sacharidové vlny - zatočte s tuky efektivně

Zeleniny sním za den cca 500-600g a do příjmu sacharidů ji nepočítám. Jím především lehkou vodnatou zeleninu a ve větším podílu syrovou. Kromě zeleniny a oříšků pak už započítávám sacharidy ze všeho. Celkem to dnes tedy dělá 50g s tím, že většina byla ve snídani, po zbytek dne už jen stopové množství.

Bílkovin přijímám 100g - počítáno z přímých bílkovinových zdrojů a tuků 40g suma sumárum ze všeho.

Na lačno


1/2 odměrky Intra CELL s sebou na kardio a 20 min. před 3 tabletky Thermo fusion


Snídaně


39g (ano, potrpím si na přesnost :-)) organických ovesných vloček Mornflake uvařených ve vodě s natural stéviovými kapkami a 2 bílky, skořice. Mini lívanečky z 1 vejce + 1 bílku + 1/2 rozmačkaného banánu + 1/2 odměrky vanilkového rýžového proteinu Growing naturals.

Káva bio fair trade a suplementy: Vitamin + mineral komplex Viridan, CLA Reflex, Rhodiola rosea Viridian

1/2 odměrky Intra CELL s sebou na silový trénink

Svačina (po tréninku)



Oběd


200g dušené zeleniny, 1 balení Zero nudlí, 100g seitanu (speciál opláchnuý od oleje), 2 lžíce kečupu slazeného stévií Spak

Svačina


Tvaroh ze 75g tofu natural, 50g hedvábného tofu Mori-nu a 1/2 odměrky vanilkového rýžového proteinu Growing naturals, 6g strouhaného bio kokosu, bio fair trade káva

Suplementy: 30 min. před svačinou 3 tabletky Thermo fusion

Večeře


Zeleninový salát: 320g syrové zeleniny - ledový salát, baby špenát, paprika, okurka, sterilované kukuřičné klásky, sterilované žampiony, rajče + 100g avokáda, jablečný ocet, černá vulkanická sůl a provensálské bylinky

Suplementy: CLA Reflex, Rhodiola rosea Viridian




10 komentářů:

Veronika Wisiorková řekl(a)...

vypadá to nádherně

Unknown řekl(a)...

Jídlo máš úžasný :)

Anonymní řekl(a)...

Katy, vážně skvělá inspirace, tvoje jídla, jak píše Verča, jsou nádherné, byla bych moc ráda, kdyby si nám udala třeba i celý týden, víš, nebo prostě více jídel, ať mám/e co vychystávat do těch krabiček :-). J.

Kateřina Blažčíková řekl(a)...

Jéé, díky :-) No určitě budu přidávat i další dny, když se vám to tak líbí ;-)

Anonymní řekl(a)...

Chtěla jsem se zeptat na ty bílkoviny.
Když si počítám jídelníčky, sacharidy s tuky vždycky pěkně sedí, ale bílkoviny jsou vždy tak 30-40 g přes limit. Přitom denně mám jeden tvaroh, masa maximálně 100 g, což mi vychází na 50 g.. dumala jsem nad tím dlouho a už u několikáté bikinky čtu komplexní bílkoviny, taky tady máš přímé bílkovinné zdroje. Mohla bych se zeptat z čeho to tedy ty bílkoviny jsou? Maso a mléčné výrobky chápu a dál? Co luštěniny? (a taky brokolice má dost bílkovin)
Budu moc vděčná za radu!
Děkuji moc.
P.S.: tvoje Veganza recepty jsou nejlepší!!

Kateřina Blažčíková řekl(a)...

Děkuji za pochvalu :-) Záleží, jak ty bílkoviny počítáš. Je pravda, že brokolice, luštěniny atd. mají také bílkoviny, stejně tak ovesné vločky a v podstatě skoro každá potravina. Ale často se pro zjednodušení počítají bílkoviny jen (jak jsem to já nazvala) z přímých bílkovinových zdrojů. Tedy potravin, jejichž hlavní podíl tvoří bílkoviny. Většinou je to to maso, vejce, tvarohy, atd. u mě tofu, seitan, proteinové prášky,.. z těchto zdrojů denně přijmu cca 100g bílkovin a ty ostatní jsou takové bonusové. Ty tvoří 15-30g navíc. Takže záleží na tobě, jak to budeš chtít započítávat ;-)

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, ráda bych se zeptala - tobě jako vegance nevadí, že Reflex má halal certifikát? tzn. že tím, že ho kupuješ, podporuješ např. halal jatka? Jen mě to trošku u tebe zamrzelo..ale třeba to jen nevíš..

Kateřina Blažčíková řekl(a)...

Popravdě, něco jsem o tom zaslechla, ale nějak jsem se tím zatím neměla čas zabívat. A jinak já nejsem veganka.

Anonymní řekl(a)...

Tvé knize pepka námořníka píšeš že jsi veganka 5let a ted už tedy ne? Holt mladi nic nevydrží

Anonymní řekl(a)...

Ale..i kdyby nebyla veganka, je ostuda podporovat halal porážku...ať se člověk stravuje jakkoliv..

Okomentovat