pondělí 19. ledna 2015

12 týdnů reverzní diety a můj báječný svět :-)

Ahojky drahouškové :-)

Tak vám zase píšu, abych vám řekla, jak se mám a pochlubila se s výsledky za poslední týdny. Joo, nebudu vám lhát, chlubím se ráda :-) A kdo taky ne!



Je to právě 12 týdnů od soutěží a od té doby, co jsem začala s reverzní dietou. Jak už jsem psala víckrát, po soutěžích bylo mým hlavním cílem udržet si přijatelnou formu, tedy nenabrat moc tuku a zároveň navýšit co nejvíce kapacitu metabolismu a celkově postupným navyšováním příjmu uzdravovat tělíčko i z hlediska hormonální rovnováhy a dalších věcí. Prostě abych byla zdravá a díky tomu i krásná :-) A hlavně se cítila dobře a spokojeně!

No ani jsem sama nečekala, že to půjde tak parádně. Šlo mi o to, udržet si formu a byla jsem předem smířená s tím, že to bude vypadat o trošku hůř než kolem soutěží. Ale opak je teď pravdou. Cítím se ještě milionkrát líp! Díky tomu, že začaly růst svaly a jsou permanentně spokojeně napapané, tak jsem i celkově pevnější a plnější a to se mi líbí. Mnohem víc než taková ta "česká soutěžní forma" á la stažený králík.

No mrkněte na to, jaké pokroky jsem zatím udělala:




S výsledky jsem opravdu spokojená a mám z nich radost. Taky v posilovně si to užívám víc a víc (to říkám asi pokaždé, co? :-D). Moje tréninky se teď pěkně protáhly a trvají 1,5 - 2h. Hodně mi pomohlo to, že jsem začala zařazovat předtréninkové jídlo. Dřív jsem chodila cvičit téměř na lačno jen s trochou proteinu a aminokyselinami a teď si dávám regulérní svačinu a velkou snídani po tréninku. Díky tomu zvládnu i takovýhle delší trénink. Nikdy nesmí chybět kávička, tu mám bio fair trade k tomu můj vlastní předtréninkový mix s konopným proteinem a pak nějaká ta svačinka. Nejčastěji to bývají rýžové chlebíčky s oříškovým máslem a džemem a nebo nějaký zdravá tyčinka od nás z Veganza Store.

Jablečná bombus tyčinka s arašídovým máslem

Malinovo-čokoládová Pulsin tyčinka

Rýžové chlebíčky s arašídovým a konopným máslem
a pomerančovo-zázvorovým džemem

Tréninky mám 5-6x v týdnu. Odpočinek zařazuju podle potřeby. Vždy když se cítím slabá a tělo si o odpočinek řekne, tak si dám den volna. Jinak točím pořád dokola 6-denní tréninkový split.

1 - Nohy + HIIT
2 - Ramena + břicho
3 - Záda, prsa + HIIT
4 - Nohy + břicho
5 - Ramena, zadek + HIIT
6 - Ruce + břicho

Zaběhat ven si ještě občas jdu, ale spíš jen pro odreagování. Kardio jinak jako takové už nedělám jen ty intervaly, které jsou napsané v rozpisu a ty trvají 15 minut. Obvykle je to střídání rychlé chůze 1,5 minuty na 5km/h a 1 minuta rychlého běhu 15-17km/h.




Ale stejně nejlepší je to permanentně napapané bříško :-) Sice těch 1760 kcal na kterých teď jsem je pro některé ještě dieta, ale pro mě po dlouho době hladovění jsou to královské hody! Užívám si to maximálně a jídelníček mám pestrý, jak to jen jde.

ovesná kaše z vloček Mornflake s vanilkovým hráškovým proteinem Growing naturals,
vanilkovou stévií, kokosovým olejem,
kakaovými boby a pekanovými ořechy

domácí pohanková tortilla se seitanovými 
houbovými plátky a zeleninou

Pomerančovo-čokoládové lívance

Kuskus "casablanca" s kokosem a
 ovocem + tofu tvaroh a moje baby abs :-)

Pokud chcete vidět více mých fotek jak jídel tak třeba z tréninku, selfíčka, atd. přidejte si mě na instagramu ;-)

Důležité jsou pro mě také suplementy, které mi v tom všem hodně pomáhají.


Aktuálně beru:

- 2x denně Rhodilu roseu Viridian
- 2x denně CLA Reflex
- 2x denně Testo fusion Reflex
- 1x denně vitaminový a menerálový komplex Viridian
- 1x denně Intra cell Bodytronics
- 1x denně EAA Energybody

A k tomu samozřejmě proteiny Growing naturals - hráškový a rýžový a pak konopný od Sun&seed.

No, a abych nemluvila tahle suše jen o stravě a cvičení, chtěla bych vás víc zasvětit do toho, co se teď v mém životě odehrává a co je vlastně i hlavním důvodem těch mých výsledků a spokojenosti...

Uvědomuju si čím dál víc, že všechno, co se v mém životě odehrává je výsledkem mého myšlení a celkového pohledu na svět. To jak se cítím, jestli jsem zdravá, jak zvládám dodržovat stravu a jaké mám výsledky. A především to, jestli jsem šťastná a spokojená nebo ne. 

Už dávno vím, že věci z vnějšího světa mi tenhle pocit nepřinesou. Není to něco, co byste si mohli "vydřít" nebo něco, co vyřešíte v hlavě. Štěstí není, až dosáhnete tohohle nebo tamtoho. Štěstí a absolutní pocit naplnění můžete prožívat přímo teď, HNED. Stačí se pro to rozhodnout a začít tak žít. Můžete si splnit nějaký svůj sen. Třeba pomocí cvičení a stravy získat postavu o jaké jste snili. A říkáte si, že až "takhle" budete vypadat, budete spokojení a tím pádem i šťastnější. Ale co když budete pořád vidět chyby? Shodíte těch 5 kilo, co jste si předsevzali, ale ani pak se vám nebude zdát, že je to ono. Pořád budete mít pocit, že je co vylepšovat a nebudete spokojení. Anebo i přes veškerou snahu se nebudte moci posunout vpřed. Kolísání psychických stavů vám ani neumožní doržovat režim a budte se plácat mezi sebebičováním a výčitkami svědomí. Taky jsem si tím prošla a nebylo to lehké...

V poslení době si ale čím dál víc uvědomuju, že to, na čem potřebuju (a chci) pracovat, není vzhled mého tělo, ale pohled na něj. Pohled na celý můj život a stanovení priorit, které mám. Intenzivně pracuju na tom, abych dokázala milovat své tělo nejvíc jak jen můžu. Starat se o něj s láskou a mít ho ráda ať je jaké je. Za všech okolností pro něj a pro sebe dělat to nejlepší. Ano, mám své cíle a baví mě dávát si pořád nějaké nové mety a čelit výzvám. Ale už je to jen zábava. Hra. Šťastná a spokojená jsem právě teď. TEĎ v tuhle chvíli a nepotřebuju víc. Upřímně ze srdce můžu říct...

 JSEM ŠŤASTNÁ A MILUJU SVŮJ ŽIVOT PŘESNĚ TAKOVÝ JAKÝ JE, TEĎ A TADY. MILUJU SVÉ TĚLO, KTERÉ JE PŘEKRÁSNÉ, PŘESNĚ TAKOVÉ, JAKÉ JE, PRÁVĚ TEĎ. 

Je to nesmírně osvobozující pocit. Občas se mi vloudí ještě nějaké negativní myšlenky, ale oproti tomu, jak často to bylo dříve, je to zanedbatelné a je to opravdu už tak jednou za několik týdnů. A já doufám, že brzy to už bude jen párkrát za rok, až nakonec úplně zmizí.

V životě je důležíté, když jste zdraví, máte domov a kolem sebe lidi, kteří vás milují a vy miluejete je. Když můžete každý den dělat to, co vás baví a být sami sebou. V tom vidím opravdovou hodnotu. Ty ostatní "drobnosti" jakou jsou peníze, vysýsovaná postava, ploché břicho, větší biceps, nové auto, umístění na soutěži, atd., to jsou už jen takové bonusy navíc, které vám můžou přinést radost a podořit dobrou náladu, ale nepřinesou vám trvalé šťěstí. A pokud v nich hledáte sebe, budete se vždy jen trápit...

Zajímavé na tom je, že jakmile o tyhle věci přestanete urputně usilovat a začnete být spokojení s tím, co máte už teď, nejen, že se budte cítit skvěle i bez jejich dosažení, ale ty věci, které jste si přáli začnou přicházet sami, s lehkostí. A často ještě v úžasnější podobě, než jste si dříve dokázali představit!


Hodně jsem se v tomhle posunula za poslední dobu, teď na přelomu roku díky knížce, kterou mi půjčil můj tatínek. Jmenuje se "Nejvyšší princip".


Hodně věcí, z té knížky jsem znala už dříve, ale jak jsem se probírala jednotlivými kapitolami, všechny ty pravdy více a více pronikaly do mě a pomohly mi udělat si z těch střípků, které jsem už znala, jasný celek. Někdy máte pocit, že přesně víte, co byste měli dělat, ale nejste schopní uvést to do praxe. Vždycky jsem se snažila měnit svoje myšlenky, postoje a zvyky silou vůle. Ale teď se postupně učím měnit je srdcem. Nesnažit se vyřešit to v hlavě neba víc makat, ale začít to prožívat z vlasního nitra, přirozeně.

Pokud jste knížku nečetli a zajímá vás, jak můžete ihned začít měnit svůj život, určitě vám vřele doporučuji si ji přečíst. Není to jen teoretická kníha, ale i pracovní. Já jsem začala s programem, který je v knížce popsaný od začátku roku a nestačím se divit, co se za těch 2,5 týdne v mém životě děje. A hlavně uvnitř mě.


Myslím, že celý rok 2015 bude zase hodně nakopávací a transformační :-) Nemůžu se dočkat, co všechno na mě ještě čeká ;-) Ale zatím si užívám to, co se děje teď, protože nejlepší na tom všem je stejně ten proces a hravost a zábava, kterou obsahuje.

Mějte se báječne!

S Láskou vaše Katy

16 komentářů:

Veronika Wisiorková řekl(a)...

Na knížku jdete už dívala, určitě si ji přectu. Věřím v sílu popozitivniho myšlení a mám vyzkoušené že to funguje. Září z tebe dobrá nálada, míč ti to přeji:-*

Unknown řekl(a)...

Opět moc hezký a velmi inspirativní článek. Rozhodla jsem se tedy si také přečíst knihu Nejvyšší princip a uvidíme, jestli mi bude tak nápomocná jako tobě. :) Sama se snažím v posledních týdnech držet hlavu vzhůru a negativní myšlenky si moc nepřipouštět k tělu, a hle ono je to snad i znát.
Pěkný den, Patricie

Veronika řekl(a)...

veľmi dobre napísané. Momentálne prechádzam tiež podobnými zmenami, hoci som ešte len niekde na začiatku a mám na čom pracovať, ale tvoje články a tvoj prístup mi tiež veľmi pomáha posúvať sa vpred. Nedávno si v jednom článku spomínala knihu 5 stupňov pripútanosti, ktorú som si hneď zaobstarala a veľmi mi pomohla :) Tak už sa teším na túto knihu a verím že mi tiež dosť pomôže :) Len tak ďalej Katy

Unknown řekl(a)...

Jsem skvela, tim jak pristupujes k zivotu, paradne se to cte, dodava mi to silu :-) a k tve postave.. uplne uzasny jak kvetes :-* :-) skvela inspirace ve vsem ;-)

Kateřina Blažčíková řekl(a)...

Jste zlatíčka! Všem vám moc děkuju za krásné komentáře :-*

Anonymní řekl(a)...

Moc děkuji za tak úžasný článek. Zrovna jsem v té "fázi", kdy se snažím získat ploché bříško a možná se snažím tak moc, že to prostě nejde :-/ Výsledky pořád nikde a mám nutkání pořád zmenšovat porce :/. Nechám tomu volný průběh a uvidím :). Jenže někdy to je těžké změnit myšlení... Obdivuju tě a jsi mou inspirací! Celá záříš :) a tvá postava? nádhera, sluší ti to čím dál víc!! Ivana

Unknown řekl(a)...

Mám z tebe velikou radost.

Anonymní řekl(a)...

Moc hezký článek, který jsem opět zhltla jedním dechem :-) .. Jsi velká bojovnice a určitě vzorem mnoha z nás, proto říkám "VELKÉ DÍKY" za motivační články plné pozitivní energie ;-) Musím se pochválit, že od vánoc už jsem na tom o něco lépe (a to jak po fyzické, tak i psychické stránce) a každý den se snažím užít a využít :-) Moc ti fandím a zdravím
PS: Postavu máš perfektní :-) krásný ramena .. Zdraví Simča

Unknown řekl(a)...

Čtu tvoje rozjímání už potřetí. Cítím z toho mého oblíbeného Wayna Dyera a jeho myšlenky z úžasného filmu "Proměna - Od ambic ke smyslu života". Mladý člověk má cíle, plány, ambice ... A vyvíjí úsilí, aby jich dosáhl. A to se ne vždy daří. Protože místo srdce používá rozum a naslouchá svému egu. Jak se říká - příliš tlačí na pilu ... Až pochopí, že tudy cesta nevede, začne naslouchat svému srdci a tělu. A pak se začnou dít zázraky. Najednou TO přijde samo, bez boje a úsilí. Dospět k tomu ve 23 letech je neuvěřitelné. Jsem na tebe hrdý.

Kateřina Blažčíková řekl(a)...

Děkuju ti moc :-) Držím ti palečky, ať se ti podaří dousáhnout vytouženého cíle. Dělej vše s radostí a důvěřuj procesu. A přijde to samo, uvidíš ;-)

Kateřina Blažčíková řekl(a)...

Simčo, děkuji za lichotky :-) Velmi mě potěšily! To je skvělé, že se ti vše s úspěchem daří a hlavně, že se cítíš dobře. Mám velkou radost z toho, že jsou pro tebe mé články inspirací :-)

Kateřina Blažčíková řekl(a)...

Moc děkuju! Píšu pro vám moc moc ráda, zvlášť když vím, že to někomu dalšímů může pomoci :-)

Kateřina Blažčíková řekl(a)...

Určitě si jí pořiď! Je skvělá!

Kateřina Blažčíková řekl(a)...

Dej vědět, jak se ti líbila :-) Myslím, že ti určitě pomůže, když jí začneš využívat...

Kateřina Blažčíková řekl(a)...

Děkuju Verunko :-) Určite si jí přečti, mě pomohla hodně, posunout se dál a být spokojenější :-)

Kateřina Blažčíková řekl(a)...

Ještě nejsem úplně "tam", občas se ego a jeho strachy ozvou, ale cítím, že jsem na dobré cestě ;-) Dnes mám 20. den 40-ti denní procesu za sebou a cítím se fantasticky - šťastně, klidně a bezstrarostně...

Okomentovat