čtvrtek 31. října 2013

Novinky a změny

Jak už v mém životě bývá celkem na denním pořádku, pořád se něco děje. Vezmu to postupně:

1) Přibrala jsem asi tři kila. Vidět je to je dost, už si všímají i ostatní, ale mě je celkem dobře. Jsem oplácanější, ale žádný komplex z toho nemám. Samozřejmě už se těším, až to na jaře zase shodím a vylezou slavíky, ale teď jsem ráda, že mám spoustu sil, užívám si tréninky a mám dostatečný přísun výživného jídla, což mě přivádí do psychické pohody ;-)

2) Trochu diskrétnější záležitost. Po víc jak půl roce jsem dostala menzes. Moje tělo je v tomhle jako hodinky. Jak sleze % podkožního tuku cca pod 15% přestávám menstruovat. Jak se zase obalím, hormony už zase proudí. Moje tělo se v tomhle stavu nejspíš cítí zdravě a schopně plodit potomky. Já s ním tedy moc nesouhlasím, ale budu se s tím muset smířit. Hold až si budu chtít pořídit prcka, budu se muset předem vykrmit.
Dost mi to teď ale mává s náladou nahoru dolů. A všechno si hrozně beru.

3) Škola je super, moc mě to tam baví. Sice se spoustou věcí nesouhlasím a co se týče výuky, není tam pro mě zatím vůbec nic nového, ale je to zábava. Hlavně vedeme ve skupině na daná témata diskuze. Dozvěděla jsem se, že spousta lidí nepijí mléko a omezují i maso. Také se dovídám spoustu zajímavých perliček. Přijde mi docela humorné, jak všichni bojují se sestavováním jídelníčků, měřením porcí jídel a výpočty nutričních hodnot. Pro mě je to jak malá násobilka :-D No jo, úchylů na kuchyňskou váhu a tabulky nutričních hodnot není asi tolik :-)

4) Pořád na sobě testuji různé způsoby výživy. Měnila jsem několikrát skladbu a poměry živin a zjišťovala, jak mi to vyhovuje. Přišlo mi totiž, že pořád spíš špekatim a svaly nikde. Naposledy jsem studovala něco a sacharidových a bílkovinových typech metabolismu. Přišlo mi totiž, že když dávám větší množství sacharidů, je mi z toho těžko a jde to spíš do tuku. Teď tedy zkouším opačnou metodu. Možná na tom opravdu něco bude a já jsem spíš ten bílkovinový typ. Už když se na to podívám doma, když jíme s manželem. On má šest krajíců s tenkou vrstvou pomazánky a já dva krajíce s miskou pomazánky, on má hromadu přílohy a trochu omáčky, já horu omáčky a trochu přílohy, on svačí ovoce a musli, já spíš jogurty, ořechy a proteiny. Asi to tak i člověk intuitivně vyhledává.

Svůj jídelníček jsem tedy překopala následovně:

2000-2300 kcal, z toho:

30% bílkovin, 40% sacharidů, 30% tuku.


Tuku a bílkovin je to sice dost, ale musím říct, že mi to dělá opravdu dobře. Líp trávím a není mi vůbec těžko. Jím 6-7 menších jídel za den. Green smoothie každý den si dělám pořád k dopolední svačině. Už jsem si na to zvykla a moc mi to vyhovuje. A sacharidy mám v podstatě jen dopoledne, odpoledne už jen 1/4 jablka a k večeři 2 pufírované chlebíčky nebo kousek batátu. Zamilovala jsem si teď taky oříšková a semínková másla, která taky jím denně. Naučila jsem se dělat domácí a je to naprostá pecka!


Banány + hrozny + spirulína


Banán + kaki + chlorella

5) Řekla bych, že i svalíky teď trochu poporostly. Ale samozřejmě zrovna tam, kde je to nejvíc potřeba to lenivý. Myslím, že o něco nabobtnal biceps, stehna (ty jsou ovšem žádoucí ;-)) a rozšiřují se záda. Zadek těžko soudit, protože je obalený tukem a celulitidou :-D A břicho nic moc :-/ Pořád přistávací dráha. Ale já si tam ty buchty vydřu ať to stojí co to stojí!

6) Se zubaři jsem si teď opravdu užila svoje. No a dneska to zavrcholilo nalepením rovnátek. Ne jen že vypadám jako Terminátor křížený s Frankensteinem, ale ke všem to příšerně bolí. Nemůžu vůbec kousat a když už se mi to podaří, tak to nejde do žaludku, jak bych si přála, ale zaleze moje  milované jídlo do všech těch skulinek. Z těch to pak čtvrt hodiny lovím třemi speciálními kartáčky, které jsem k tomu dostala. Takže se mám následující 2 roky fakt na co těšit. Ještě že existují proteinové koktejly!

7) Chystám se v nejbližší době na velké nákupy hadříků, doplňků, bot, kabelky a oblečení na cvičení. Potřebuju si trochu zvednou sebevědomí a udělat si radost. Vzhledem k nepříznivým okolnostem mé současné  image :-/

Doufám, že vy se máte taky fajn, užíváte si krásného podzimu a máte život o něco klidnější než já :-)

Na závěr přidávám pár inspirativních obrázků, které jsem ulovila při serfování na tabletu a uložila si je pro motivaci.




Och ty nohy!

Super nožky a břicho ;-)


Zoe Daly, můj velký vzor!


Parádní břicho a ramena.

6 komentářů:

ethique.v řekl(a)...

Můžu se zeptat, jakou si děláš školu? Já jsem přemýšlela o MAHRA, ale vím, že budu s většinou jejich tvrzení nesouhlasit.. Ale nějaký "papír" bych chtěla...
Jinak rovnátka nezávidím, ale představ si ten usměv za dva roky! ;) Mně čeká trhání osmiček, ale nějak se mi do toho nechce...

Kateřina Blažčíková řekl(a)...

Dělám si rekvalifikační kurz Specialista na výživu i Dexter Academy. Samozřejmě, že také se vším nesouhlasím, ale jak říkáš chci "ten papír". Na krásný úsměv se těším, ale dva roky zní jako krutě dlouhá doba :-( Teď je to utrpení.

ethique.v řekl(a)...

Hezky, máš novej vzhled blogu ;) Dobrý! A koukám, že jsem zapomněla okomentovat to smoothie se spirulinou, fakt krásná barvička :)
A ten specialista na výživu, musela jsi dělat nějaký "přijímačky" z biologie?

Kateřina Blažčíková řekl(a)...

Trochu jsem si hrála, díky :-) Joo, spirulína, to je můj milovaný modrý brčálek, mňam!
O co se týče kurzu, stačí zaplatit a nic víc netřeba :-)

ethique.v řekl(a)...

V budoucnu si něco určitě udělám, ale lákaj mě spíš zahraniční kurzy v Kushi institutu nebo nějakej ten workshop se Sarah Britton na Ibize :D Prostě takový to whole food plant based.. Nechci se v nějakym centru v Praze učit, jak je maso supr věc a vápník že je v mléčných výrobcích... Ale asi nějakou tuhle šaškárnu absolvuji, no...

Radka řekl(a)...

Taky jsem klasický proteinový typ, testováno a i tělo tak reaguje na stravu. Na raw foodu tloustnu a na paleu hubnu. S kurzem jsem si taky užila své, jídelníčky mi šly a hodně jsem pomáhala ostatním,ale já začínala klasickou racionální stravou, teď 9 jedu na kurz raw food se Zuzkou Švédovou,tak jsem zvědavá.je to spíš o doplnění znalostí.:-))

Okomentovat