neděle 15. prosince 2013

A hurá zase na dietku

Je to dost masochismus, pouštět se do diety těsně před Vánoci, ale už to nešlo jinak. Moje sebekontrola absolutně selhala a tímhle tempem bych do konce roku stihla přibrat ještě další tunu. A jelikož se na jaře nechci zabít na vyčerpání hodinami kardia, musím se už začít krotit.

Na Vánoce se těším, ale není to jen o jídle. Budu týden na chatě, válet se u krbu, koukat na pohádky, zdobit stromeček a užívat si atmošku :-) Naprosto to miluju. Ty vůně, zvuky, barvy, světla,.. V tomhle jsem pořád dítě a asi vždycky budu. Na Štědrý den si určitě dám večeři a ještě nějaký den si dovolím trochu cukroví, které mám objednané z Plevelu (vegan a raw) a sklenku mého legendárního vánočního koňaku.

A samozřejmě k tomu nějaký improvizovaný šumavský trénink :-) Beru cvičební gumu, mám tam schody, tak si nějak poradím. A budu chodit běhat. Na to jsou tam podmínky skvělé.

Ale jinak už od včera jedu vločky, rýži, zeleninu, luštěniny, tofu atd. Byla jsem na velkém nákupu v Country Lifu, abych měla doma potřebné zásoby zdravého jídla a neměla tolik nutkání ujíždět.


Jsem ráda, že jsem se naučila jíst hodně jednoduše. K snídani mám nejraději ovesnou kaši, kterou jím každý den. Občas jen obměním ovesné vločky za špaldové, skořici za kakao a střídám oříšky a semínka. K svačinám jsou jablka, protein, mandle, rýžové chlebíčky, na obědy směsi z luštěnin, zeleniny a rýže/quinoi. Večeře tofu, salát a batáty nebo zase rýže. Nemám už nijak potřebu kulinařit a vymýšlet složité recepty. Jen to občas trochu obměním nebo obzvláštním kořením či jinou kombinací chutí. Je to i dost osvobozující. Odměňovací dny budu držet jednou za dva týdny. Snad to bude klapat ;-)

Tréninky budou pořád 5x týdně a k tomu 3x týdně k večeru hodinový heat. Nikdy jsem na tom nebyla, snad mě to bude bavit. Na spalování a zadek je to super. U nás ve fitku je lekce za 50 Kč a mám to pár kroků od domu. Zase nějaké zpestření ;-)


V pátek jsem byla v Berlíně na vánočních trzích a výletě po městě. Taky jsme zašli zase do Veganzu pro zásoby řízků na Štědrý večer. Ten bude letos fakt bombový, protože nás bude u rodinného stolu šest veganů. Vzala jsem si s sebou svačinky a jela poctivě dietku, ale večer jsem slíbila manželovi, že s ním půjdu do Domina na jeho milovanou pizzu. Takže tam jsme se nadlábli :-) Já jí měla prvně a i když na pizzu moc nejsem, tak takhle byla vážně vynikající. Ale od včerejška už striktně!

Příští týden se chystám zajít si na tělesnou analýzu. Trochu se děsím výsledku, ale chci vědět, jak na tom na konci objemovky jsem. Tak snad něco z té hmoty, co mě teď obaluje, budou svaly :-)

Včera jsem měla závěrečné kurzy výživového poradce. Vůbec jsem se na to ani nepodívala. Vzala jsem si skripta na cestu do vlaku, ale nějak se mi to nechtělo studovat a vybírala jsem si místo toho soutěžní plavky na jaro :-D Ale uspěla jsem přesto na jedničku ;-) Obhajoba seminárky za 1 a v testu jsem měla z 60 otázek jen 2 chybné. Takže už je ze mě oficiálně certifikovaný poradce pro výživu ;-) Jupíí! V lednu jdu ještě na dva kurzíky do Dexteru výživa a sport. Každý stojí 1800,-, ale já je vymámila z Dextera zadarmo. O tom vám povyprávím příště :-)


Jo a taky jsem Vám chtěla říct, že vydávám knížku o rostlinné fitness výživě. Vše podrobně s komplexně podané podle čeho jedu já. Systém stravování jaký jsem si vyvinula - kompromis mezi klasickou fitness a kulturistickou výživou a veganstvím. Budou tam taky vzorové jídelníčky, recepty a spoustu spoustu rad a informací. Pokud budete mít zájem, zakoupit si jí budete moc už v lednu a nebo od příštího týdne v předprodeji. Bude i v elektronické verzi jako e-book.

9 komentářů:

ethique.v řekl(a)...

Taky jím nejraději jednodušší jídla... Hodim na pánev zeleninu, okořenim, přidám luštěninu, obilovinu, na talíř čerstvou a kvašenou zeleninu a nazdar.. Ale kvůli receptům na blog občas vařím i složitější jídla...
Jinak na knížku jsem zvědavá, bude k dostání asi jen na netu, že? Pochybuju, že jí budou mít u nás v knihkupectví :D Já radši ty papírové verze, není nad to si prolistovat knížku.. Do monitoru čučim celej den v práci...
Jo a jaká je ta červená quinoa? Tu jsem ještě neměla...

Anonymní řekl(a)...

Kati drzima palce! Aj ja by som sa uz mala umravnit, nejak som sa na jesen zopsula... :( Ladujem co pride, nejak sa mi nedari nejest sladke... Budes davat na stranku aj jedalnicky a postupy akymi pojdes pred sutazou? Mata

Kateřina Blažčíková řekl(a)...

To sladké je prevít. Mě o tom nemusíš říkat! Podzim pro mě byl taky jen o pěkném cukrování a taky podle toho vypadám :-D Ale já vím, že mám vůli a zase to sedřu dolů. Snad to půjde hladce. Děkuji za podporu a také držím palečky k odhodlání ;-)

Kateřina Blažčíková řekl(a)...

No já právě taky už kulinařím jen kvůli Veganze a knížce :-) A taky manželovi. Ten si na konci týdne stěžuje, že chce pořádné jídlo. Že už má těch míchanic dost :-D Já jsem ale ráda, je to opravdu dost osvobozující - časově, mentálně, trávení atd.

Knížka bude k dostání přes net, ale na dobírku si můžeš objednat i tištěnou. Já to mám taky mnohem raději. Číst si v posteli, v autobuse, atd. Mám sice tablet, který nosím všude sebou, ale knížka je knížka ;-) Jestli se dostane i k vám do knihkupectví, to netuším. Uvidíme, kam až se mi jí povede protlačit :-) Ale určitě jí chci dostat do co nejvíc prodejen se zdravou výživou, alternativních knihkupectví, atd.

Quinoa, kterou mám je černá. Tu červenou jsem ještě neměla. Myslela jsem, že to bude jen o barvě, ale je o hodně jiná. Víc křupavější a aromatičtější. Mě dost připomíná mák. Vhledem ke konzistenci a ceně jí většinou dávám na půl do rýže. Je to příjemné zpestření jak chuťové, tak estetické ;-)

Radka řekl(a)...

Taky praktikuji objemovku:-), ale nějak extreme nedebužíruji. Jídla mám taky jednodušší, ale rodina jí racionálně, tak asi v tom to mám jednodušší. Na blog recepty -moje jsem vzdala, dávám i rodinné- tedy fotky.
Gratuluj k certifikátu.
Vánoce tak nějak neřeším a trhy taky ne. Užívám si seminářů a teď mne čeká s Vlaďkou Krásovou viz pozvánka na mým blogu. Asi budu vyšilovat příští víkend:-)
Od ledna budu redukovat , mám taky plány na jaro a podzim. :-)

Unknown řekl(a)...

Kačí uplně ti rozumím. Vanoční nálada, horké kakao, cukroví a pohoda v teple domova. :-D Taky jsem se ale odhodlala, a vezmu to od podlahy. Mám taky v plánu využít tvé poradenstvi. Na knížku se už moc těším! Už tak přemýšlím co budeme mít ke štědrovecerni večeři, o jakých řízečcích jsi to mluvila? Nezkoušela jsi obalit seitan ci tofu?

Unknown řekl(a)...

Kačí uplně ti rozumím. Vanoční nálada, horké kakao, cukroví a pohoda v teple domova. :-D Taky jsem se ale odhodlala, a vezmu to od podlahy. Mám taky v plánu využít tvé poradenstvi. Na knížku se už moc těším! Už tak přemýšlím co budeme mít ke štědrovecerni večeři, o jakých řízečcích jsi to mluvila? Popř. nevíš o nějakých chutných a vhodných alternativách klaických řízků?:-)

Kateřina Blažčíková řekl(a)...

Koukám, že to taky pěkně rozjíždíš :-) moje rodina jsou také všichni vegani zdravojedi, takže pro mě jsem ta největší hrozba já sama :-) O Vlaďky semináři vím, ale jelikož jí jako osobu moc nemusím, tak se tam nechystám. Ale užij si to a pak třeba napiš dojmy ;-) a do jaké kategorie na závody se chystáš, body nebo bikiny?

Kateřina Blažčíková řekl(a)...

Kačul, ty mě vždycky potěšíš :-) Ráda ti pomůžu v tvém odhodláni! Řízky máme na Vánoce nejraději sojové. Přesto, že je jinak už běžně nejím. Uvařím je ve vodě se sojovkou a kořením na kuře, pak vymačkané a vychladlé obalím v hrášce pikant a rozemletých kukuřičních lupíncích a osmažím ;-) Je to vynikajicí! Asi jediné jídlo do roka, které smažím :-D Já kapra nikdy nejedla, takže ten mi chybelt nebude. Ale chci letos zkusit obalenou hlívu.

Okomentovat