čtvrtek 24. dubna 2014

Aktuální jídelníček - konečně už hubnu :-) !!

Jupíí...!! Jde to pomalu, ale jistě. 5kg už je dole a ještě tak 4-5kg zbývá. K tomu ještě tak 1-2kg do soutěžní formy. Ale ta vyjde asi až spíš na podzim. Chtěla jsem to dát do června, ale nechci se tím deptat. Prostě to nejde urychlit. Jsem ráda, že jsem se fyzicky i psychicky dala do kupy a zase oplývám nadšením a energií. Nevzdala jsem to ani na vteřinu a konečně vidím výsledky. Pokaždé, když stoupnu na váhu a je tam nižší cifra, skáču radostí jako blázen :-) A znát je to i na oblečení. Nemůžu se dočkat na konečnou podobu! Svalíky se totiž taky pěkně tvarují.


Dneska je to přesně 4 týdny, co jsem začala s ketogenní dietou. Po dvou týdnech jsem přehodila na nový režim, který jsem si sama vymyslela a ten mám dnes další dva týdny. Ale jelikož funguje a vyhovuje mi po všech stránkách, pojedu ho dál.

V sobotu byl cheating. Takový spontánní :-) Ale byl to naprosto dokonalý den s mým drahým a vůbec toho nelituju. Dlouhá procházka po městě, návštěva velikonočních trhů, procházka u řeky, kino, obchoďák, cukrárna, večeře v restauraci a film v posteli... a jedli jsme dobroty všude, kde jsme něco našli :-D Ale bacha! Abyste si nemysleli. Byl to cheat po 24 naprosto striktních dnech diety! Takže jsem frajerka jako ;-) A v neděli jsem v rozežranosti slupla ještě jedno velikonoční vajíčko, která jsem upekla manžovi. Ale žádná hrůza :-) Sice mělo velikost pštrosího, ale bylo z vloček, kakaa, kokosu a plněné tofu krémem. Pak jsem se uklidnila a už zase jedu vzorně :-)

Doma mám několik suplementových novinek a dobrot do dietky. No plácla jsem se tenhle měsíc přes kapsu. Ale nešlo odolat, když většinu z toho mám teď doma pod nosem. Jak jsem vám totiž už minule psala, že můj Luky skončil v práci, tak je to proto, že jsme se spolu vrhli do nového projektu. K Veganze jsme teď přidružili Veganza Store. Internetový obchůdek specializovaný na rostlinnou výživu pro kulturistiku a fitness.


Teprve začínáme, ale je to paráda. Moc nás to baví a ZDE si můžete ve zkratce přečíst, jaké máme plány :-)

No a teď k těm mým šmakuládám :-)

Viridian Sport multi - směs vitamínů a minerálů určená pro sportovce, 100% rostlinné a z přírodních zdrojů

Příchutě Myprotein - sladidlo sukralóza s přírodním barvivem a příchutí, 0 kcal, na ochucení proteinů, do nápojů, kaší, tvarůžků, atd. (mám jahodový krém, banán, vanilka, čokoláda)

Protein Blend čokoládový - proteinový prášek - směs hrachu, rýže, konopí + enzymy, je to miláček, moc mi chutná a oceňuju tu kombinaci, která mi dodá všechny aminokyseliny

Sojový proteinový izolát jahodový krém - 93% bílkovin a skoro žádné tuky a sacharidy, a jak voní - bože!

Jahodový sojový proteňáček v akci, je úžasně našlehaný, krémový a ta příchuť je prostě orgasmus, fakt! :-)

Rýžový protein Growing naturals bez příchuti - Na Growing naturals nedám dopustit, moc jsem si ho oblíbila a poprvé jsem si koupila bez příchuti a přidávám do něj teď ty chutě od Myprotein

Spalovač Fenidrol od Allstars - četla jsem na něj hodně vychvalujících recenzí a složení se mi zdálo zajímavé, tak jsem ho objednala. Na risk, páč nikde neuváděli celé složení jen obsah těch účinných látek. Samozřejmě je bohužel nakonec v želatinových tobolkách, takže vysypávám do vody a je to hořko-pálivo-kyslý hnus, ale co bych pro to hubnutí neudělala, že.


Moje svatyně. No je to už slušná sbírečka, co? Jsem na ní hrdá, připadám si už jako fakt hustá fitness holka :-D

No a teď přichází na řadu moje pomámení smyslů. Připadá vám normální tohle si přitáhnout domů v redukční dietě? (dále jen pro silné povahy....)

Mandlová másílková laguna - držím se, opravdu jen lžičku do snídaně nebo sváči, když můžu (zatím).

Lískový oříšek v tekuté podobě. Nebezpečná záležitost, voní to jako nebe! Smíchané s kakaem a troškou Myprotein čoko příchutě a troškou vody... NUTELLA!!
(To si dává manža na palačinky ;-((()

A jak tedy vypadá ten můj jídelníček?

Střídám v týdnu 3 dny. Není to úplně přesné počítání sacharidů na gramy, ale v podstatě je to 1 den s velmi nízkou hladinou sacharidů (cca 30-50g), den 2 s nízkými sacharidy (80-100g) a den 3 s vyššími sacharidy (270-300g). Dávky sacharidů jsou počítané úplně se vším včetně zeleniny, ořechů, proteinových prášků atd.

Rozložení těchto dnů v týdnu mám takto:

Po - 1
Út - 2
St - 1
Čt - 2
Pá - 1
So - 3
Ne - 2

Bílkoviny mám ve dnech 1 a 2 150g, na den 3 max 120g. Tuky na den 1 40-50g na den 2 30-40g a na den 3 max. do 10g.

Suplementy

To není jen výstavka v poličkách na koukání. Všechno to do sebe systematicky denně láduju :-)

Ráno na lačno: 3x fenidrol, 1x sport multi
Před tréninkem: 1x l-glutamin, 2x bcaa
Po tréninku: 1x l-glutamin, 2x bcaa
Odpoledne: 3x fenidrol
Před spaním: 1x l-glutamin

A myslete na to pořád! Je to fakt makačka na nic nezapomenout!

Zatím se cítím fakt skvěle. Občas je hlad, to ne že ne, ale jelikož to mám rozdělené na 6-7 porcí, tak se to dá zvládnout. Hlavně když vidím ty výsledky, tak mě to nutí vytrvat. Kupodivu mám pořád i dost energie. Teď jsem tedy trochu válčila s virózami a zrovna tenhle týden jsem dnes byla poprvé po třech dnech cvičit, ale už snad bude dobře. Papám vitamínky a snažím se i dost odpočívat. Ale i tak je moje tělo teď asi dost v zátěži, protože ta regenerace teď byla horší. Víc a déle mě bolely svaly, do toho mě přepadla ta viróza a poslední dobou mě taky straší tik v oku. Dočetla jsem se, že je to právě nedostatkem vitamínů a minerálů a taky fyzickou a psychickou zátěží. No snažím se teď dát co nejvíc dohromady, tak snad to bude zase good.

Chtěla jsem vám tu napsat i příklady jídelníčků v těch mých jednotlivých dnech. Ale jsem nějaká líná. Tak snad aspoň nějaké foto orgie :-D

Proteinová kokosová placička s mandlovo-kakaovou polevou a jahůdkou

Ovesný štrůdlík

Ovesný štrůdlík 2

Jahodové proteinové lívance s kiwi, jahodami, kakaem a mandlovým máslem

Jahodová proteinová omeleta s jahodami, skořicí a arašídovým máslem

Jahodová proteinová omeleta s jahodami, skořicí a arašídovým máslem 2

Vanilkový tofu tvarůžek a opět kiwi a jahůdky, skořice a rejžáčky

Proteinová kokosová plačička s dušeným jablkem se skořicí a banánová tofu šlehajda

Proteinová kokosová plačička s dušeným jablkem se skořicí a banánová tofu šlehajda 2

Banánový tofu tvarůžek s kokosem, pistáciemi a jahodami

Mražený čokoládovo-arašídový proteinový košíček

Mražený čokoládovo-arašídový proteinový košíček 2

Proteinový chia pudink

Doufám, že jsem vás moc nepřesladila (nepřesteviovala a nepřesukralózovala). Tak aspoň nějaká slaná tečka ;-)

Domácí seitanový steak se zeleninou a batáty se skořicí (jó, to je fakt dobrý!)

Seitan steak podruhé, tentokrát s barevnými zeleninovými hranolkami

A póza 2

Slyšela jsem, že "selfie" je už prý diagnostikované i jako nemoc. Neslyšeli jste něco o tom, jestli není i focení vlastního jídla taky nemoc? Protože jestli jo, tak jsem jasná :-D

A abych nezapomněla, mám novou osobní facebook stránku, tak mi můžete dál "like" ;-) Jestli se vám líbil tenhle článek, tak vás možná bude bavit sledovat i tu mojí fb stránku :-)

Tak čágo belo a držte mi palce, ať nesežeru ty oříškový kýble, co mám ve špajzce :-)

8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Jsou někde recepty na štrudl z vloček a na ten zmražený koláček? :))

Anonymní řekl(a)...

Tvoje jídla vypadají báječně a příklady jídelníčků bych ocenila :) už jsem zkoušela hodně Tvých receptů a jsem velmi spokojená. Teď mě velmi zaujal mražený proteinový koláček - vypadá úžasně.
Objednala jsem si vegan proteiny - rýžový a hrachový a od Vás čokoládový a musím říct, že jsou chuťově vynikající, narozdíl od Extrifitu třeba ... zdraví Vendy

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, psala si o tom, ze si zmenila rozvrzeni treninku..nemohla by si nekdy vylozene rozepsat cely jeden tyden? Chtela bych to tak taky udelat, ale nevim, kolik cviku mam asi tak dat na partii, jak to stridas atd.. :)

Anonymní řekl(a)...

Kati tietok tvoje mnamky, ja sa stravujem dost "jednoducho" a skoro rovnako, ked mi daco zachuti ficim na tom nejaky cas, potom zas na daco dojdem, tak obmenim... ty to mas krasne pestre a napadite :) Mat viac casu, aj ja by som si chcela taketo vsetky tvoje mnamky povyrabat :) Uz som par receptov pravdaze podla teba vyskusala. Tofu tvaroh je hmmm ze perfektny! Teraz som si spravila aj seitanove sladke placky, fakt nemaju chybu!!! Dala som seitan fix, soj.protein bez prichute, zomlete lanove semiacka, vodu, soj,mlieko a kakao.... mnaaaam som mala 3x na rananky... :) Mna by teda zaujimali aj vzory jedalnickov na tych tvojich hodnotach! A super ze sa pohla vaha! :) Aj ja uz doladujem :)
Drzkaj sa!
Mata

Kateřina Blažčíková řekl(a)...

Nene, zatím nejsou, ale budou ;-) dám pak vědět!

Kateřina Blažčíková řekl(a)...

Tak to mám radost! Receptíky budu postupně doplňovat. Chystám i "proteinovou" e-kuchařku ;-)

Kateřina Blažčíková řekl(a)...

To rozvržení tréninkových jednotek jsem rozepisovala v předminulém článku. Ale můžu jednotlivé tréninky víc rozebrat a dát třeba nějaké příklady. Díky za tip, určitě to udělám ;-)

Kateřina Blažčíková řekl(a)...

Jééée, Maťulko, ty mě vždy tak potěšíš! Mám moc velkou radost, že ti podle mých receptů chutná. Určitě jich napíšu víc. Víš, je to moje vášeň a baví mě ze zdravých a dietních potravin "kouzlit". Miluju tu pestrost barev a rozmanitost chutí. Ale všechny jsou naprosto "ízy pízy" :-) Fakt, všechno mám hotovo během chviličky a ta rodost z jídla za to stojí. Jídelníček rozepíšu co nejdřív ;-) Držím palečky i tobě a děkuju, že píšeš!

Okomentovat