pondělí 30. září 2013

Ať žije objemovka !!!

Jééée, ten život je tak krásný, když se můžu zase vesele cpát zdravými dobrůtkami :-) Jak málo stačí ke štěstí! Přijde mi to najednou jako sen, když se ráno vzbudím a jdu si k snídani udělat jáhlovou kaši s mandlovým mlékem, dám si do ní rozinky, semínka, oříšky a ovoce.... Mmm, lepší než Vánoce :-))

Tohle jsou dobrůtky, které jsem si dopřávala v posledních dnech:

Jáhlová perníková kaše s hruškou


Polentový koláč s mákem a švestkami


Dýňové kari s arašidy a celozrnná basmati


A bylo toho víc - hummus, hromady salátů, žitný chlebík, ovesno-fazolové karbanátky s brambůrky a domácím kečupem,... No prostě dopřávám si :-) A ty porce! Bože děkuji ti za zázrak zvaný objemová fáze :-))

Začala jsem na 250g sacharidů, ale Zdeňka mi řekla, že to je ještě málo. Taky bílkoviny mám mít vyšší. Takže na koktejlech zůstanu, abych nemusela jíst vagón fazolí denně. Ale další zpracované bílkoviny teď omezím, když mám stravu tak pestrou. Max. 2x týdně tofunnebo tempeh, sem tam pro chuť sojové masíčko nebo seitan, ale to tak 1x do měsíce. Chci jíst co nejvíc čistě.

Plán je následující: 

Sacharidy: 250-300g sacharidů, 2x týdně 400-500g sacharidů
Bílkoviny: 110g sacharidů
Tuky: 50g sacharidů

Obiloviny: rýže, kukuřice, quinoa, pohanka, jáhly, brambory, batáty, pšenice a špalda celozrn. (těstoviny, kuskus), žitný chléb, amarant

Luštěniny: fazole, čočka, hrách, cizrna

Oříšky: všechny druhy, především - arašídy, mandle, pistácie (natural, másla, mléka)

Semínka: všechny druhy, především - slunečnicová, mák, lněná, chia, konopná

Zelenina: hora všech druhů, především: fazolky, špenát, hrášek, chřest, saláty

Ovoce: všechny druhy

Další: proteinové koktejly Sunwarrior, občas - tofu, tempeh


Trenérka mi řikala, že mám počítat s tím, že si začnu připadat oplácaná. Je jasné, že je třebapočítat s váhovým příbytkem nejen na svalové hmotě. To bych byla asi hříčka přírody. Ale já se s tím nějak smířím. Když vím, že díky tomu porostou svaly jako houby po dešti a na jaře je pak pěkně vysekám, tak jsem s tím ok. Aspoň mi nebude v zimě zima a stejně se to schová pod kabát :-D

Samozřejmě ale jen z papání to neporoste. Musí se pořádně makat!

Takže tréninkový plán je následujíci:

Silový trénink - 5x týdně

Po: nohy + biceps/triceps
Út: záda/ramena + triceps/biceps
St: volno (cukrování)
Čt: ramena/záda + prsa + břicho + kardio
Pá: nohy
So: záda/ramena + břicho + kardio
Ne: volno (cukrování)

Lomítko znamená, že to bude jeden týden a druhý týden. Tréninky budou zaměřené na maximální váhy, které se budou pořád zvyšovat. Břicho jen 2x v týdnu, taky velké váhy a jen 5-6 sérií celkem.

V sobotu jsem byla ve fitku poprvé od soutěže. Řádně odpočatá a napapaná ("přežraná"). Už jsem se nemohla dočkat. Nalítla jsem tam a nevěděla, co dřív zvedat :-)) brala jsem si úpleně mega činky, s kterými jsem nadšeně zvládla tak jednonopakování :-D A taky už jsem začala nacvičovat ty shyby. Zatím zvládám nejmíň s 15kg dopomocí 4-5 opakování. Tak uvidíme, jak to půjde dál. Ale pěkně mě druhý den bolely křidýlka.

No ale dnešní trénink s trenérkou! Asi to se mnou teď fakt chce rozjet ve velkém stylu. Začaly jsme novou sezónu opravdu z těžka :-)) Musím se vám pochlubit:

Dřepy na multipresu 60kg + tyč
Legpress 95kg + stroj

Fakt mazec! Jsem zvědavá, co to se mnou udělá do zítra. Ale začíná se mi to vážně líbit!

Jsem taky moc ráda, jak jsem celou tu věc se soutěží vzala. Bála jsem se, abych z toho nebyla zklamaná. Musím ale říct, že jsem si na to nechala jenom super vzpomínky a maximálně mě to namotivovalo. Je to paráda a určitě v tom chci pokračovat dál.

Mějte se krásně lidičky.

Činkám zdar!

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Kati, tak kukam na ten tvoj prijem v "objemovom" jedlanicku a ja taky mavam bezne B:80-100g, S: 200-250g, T: 50-60g a to som z toho schudla 5kg :) Tak drzim palce, nak zamakas na svalikoch! Som pozerala v novom Fitness navod ako na zhyby, tak tiez sa snazim :)

Kateřina Blažčíková řekl(a)...

No vidíš to :-) Tak snad těch 5kg bylo aspoň tuk a svalíky narostly ;-) A sacharidy počítáš včetně zeleniny? Já teď započítávám i zeleninu a tak jsem se rozjedla, že se mi těch 300g drží horko těžko. Už je to spíš 350. No což, hrňme to tam, vždyt´ je to jen samá kvalita ;-)

Anonymní řekl(a)...

Kati, ano zaratavam do prijmu aj kilo zeleniny (to je cca, nevazim ju na gram a nerozdelujem druhy, iba viac sacharidove ako tekvicu, mrkvu, zel.fazulky ratam zvlast)... Ty si v predsutaznej diete, vazila a ratala aj zeleninu? Lebo pri mojom mnozstve, keby som bola na sacharidoch 0-50g na den, tak by to vyslovene bolo len zo zeleniny a co potom sachre v tofu, alebo v ROBI mase? To mi trocha pri sach. vlnach nesedi... Ako to je? Mata

Kateřina Blažčíková řekl(a)...

Teď zeleninu počítám. Hlavně kvůli bílkovinám. Začala jsem zařazovat hodně toho zeleného. Takže se zeleninou mi to teď denné dělá tak těch 300-350 sacharidů.
V připravce jí ale nepočítám vůbec. Ani grep a jahody. V tofu je 0,8g sacharidů na 100g, takže to je zanedbatelné a robi nejím, protože mi nechutná.

Okomentovat